Η επιχείρηση του πατρ. Βαρθολομαίου "σεβασμού" της πίστης του άλλου στέφεται με επιτυχία!!! Μπαίνουν παντού ακόμα και με όπλα και τα σπάνε. Οι δε "δημοκρατικές" οργανώσεις δικαιωμάτων σιωπούν.

Επιδρομείς στο Τσερκάσι άνοιξαν πυρ εναντίον πιστών της UOC (Κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας). Δείτε το βίντεο.

                  


Στους ενορίτες έριξαν αέρια, ξυλοκοπήθηκαν και πυροβολήθηκαν με πιστόλια.

Το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου, περίπου στις 3 το πρωί, γύρω στα 100 άτομα με καμουφλάζ και μπαλακλάβες εισέβαλαν στον χώρο του καθεδρικού ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Τσερκάσι. Οι εισβολείς προσπάθησαν να καταλάβουν το ναό με τη βία.

Όταν μια ομάδα πιστών της UOC, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Τσερκάσι και Κάνιφ κ. Θεοδόσιο, έφτασε στο σημείο, οργάνωσαν την υπεράσπιση του καθεδρικού ναού. Ωστόσο, άνθρωποι με καμουφλάζ άνοιξαν πυρ εναντίον των ενοριτών με ένα πιστόλι αερίου.


Παρά την επιθετικότητα των υποστηρικτών της OCU του Επιφάνιου, οι πιστοί κατάφεραν να υπερασπιστούν τον ναό, αλλά λίγες ώρες αργότερα ο καθεδρικός ναός της UOC στο Τσερκάσι καταλήφθηκε.
Union of Orthodox Journalists