Μια "μαύρη τρύπα" εξαφάνισε την κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας!


Το Φανάρι αφαίρεσε από τους Επισκόπους της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας τις επαρχίες τους.



       σ.σ. Στον φανταστικό κόσμο του Φαναρίου μία μαύρη τρύπα κατάπιε τα εκατομμύρια πιστών της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, μαζί με τους Επισκόπους τους, τις ενορίες τους και τα Μοναστήρια τους. Έχοντας συνηθίσει να δημιουργεί εκκλησίες χωρίς ποίμνιο, το Φανάρι στην Επετηρίδα του 2020 «εξαφάνισε» την πολυπληθέστατη κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας για να Την αντικαταστήσει με τους ακοινώνητους του Επιφανίου. Αφαιρώντας στα χαρτιά τις επαρχίες από τους κανονικούς Επισκόπους, ο «οικουμενικός» «έλυσε» και το πρόβλημα της παράλληλης εκκλησίας. «Ποιά παράλληλη εκκλησία έφτιαξα;», θα μας πει. «Στα χαρτιά μου εγώ βλέπω μόνο έναν επίσκοπο για κάθε επαρχία»! Να τον χαίρεται η «λεβέντικη ιεραρχία».

Στην Επετηρίδα της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, ο Μακαριώτατος Ονούφριος, οι επίσκοποι και οι μητροπολίτες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσδιορίζονται από τον τόπο διαμονής τους.
Το Φανάρι δημοσίευσε την Επετηρίδα των ιεραρχών των Ορθοδόξων Εκκλησιών για το 2020, «Επετηρίς του Οικουμενικού Πατριαρχείου», στην οποία το όνομα του Προκαθημένου της Ουκρανικής Ορθόδοξης
Εκκλησίας (ΟΟΕ), του Μακαριωτάτου Ονουφρίου, καθώς και τα ονόματα των επισκόπων της Εκκλησίας τυπώθηκαν χωρίς τις επαρχίες τους. Επίσης, όλοι οι επίσκοποι της ΟΟΕ συμπεριλήφθηκαν στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το σχετικό απόσπασμα δημοσιεύτηκε από «Το Πνευματικό Μέτωπο της Ουκρανίας».
Ο τίτλος του Μακαριωτάτου Ονουφρίου δεν αναφέρεται όπως πριν, «Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας», αλλά «Ονούφριος, Μητροπολίτης στο (εν) Κίεβο». Ομοίως, ο Μητροπολίτης Ντνιπροπετρόφσκ και Πάβλογκραντ Ειρηναίος, αναφέρεται ως «Ειρηναίος, Μητροπολίτης στο (εν) Ντνιπροπετρόφσκ και Πάβλογκραντ». Ο Μητροπολίτης Οδησσού Αγαθάγγελος, αναφέρεται ως «Αγαθάγγελλος, Μητροπολίτης στην (εν) Οδησσό».
Τα ονόματα των επισκόπων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι επίσης μπερδεμένα από τους συντάκτες της έκδοσης με τα ονόματα των ιεραρχών της Ρωσικής Εκκλησίας.

Πριν ένα έτος, σε παρόμοια έκδοση της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Προκαθήμενος και οι επίσκοποι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας παρουσιάστηκαν σε ξεχωριστή κατηγορία, στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπου υπήρχαν υποκατηγορίες για κάθε επαρχία.


Νωρίτερα δημοσιεύτηκαν άλλες σελίδες της έκδοσης του Φαναρίου σχετικά με την OCU. Εκεί ο Φιλάρετος Ντενισένκο τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση των «ιεραρχών» αυτής της δομής ως «πρώην Μητροπολίτης Κιέβου».

Μετάφραση Φαίη.