Η πανορθόδοξη ανυποληψία Ιεραρχών και Πατριαρχών

π. Βσεβολόντ Τσάπλιν: «Αυτά που κάνουν οι Έλληνες Ιεράρχες είναι συνέπεια πνευματικής βλάβης», ἐπειδὴ  «κοινωνούν μαζικά σώμα και αίμα Χριστού  (ἐνῶ εἶναι)  άνθρωποι με φανερές αμετανόητες θανάσιμες αμαρτίες όπως ο οικουμενισμός»!!!


  Σχόλιο:     Ἂν ἰσχύει αὐτὸ ποὺ λέει ὁ Ρῶσος ἱερωμένος γιὰ τοὺς Ἕλληνες Ἱεράρχες, τὸ ἴδιο καὶ περισσότερο δὲν ἰσχύει καὶ γιὰ τοὺς Ρώσους Ἱεράρχες; Μήπως αὐτοὶ δὲν ἐνέχονται στὴν ἴδια θανάσιμη ἁμαρτία?

https://www.romfea.gr/images/article-images/2018/9/romfea/diafores33/tsaplin.JPG

    
Η συνέντευξη δόθηκε στο πρακτορείο-ιστοσελίδα Νοβοροσίν από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βσεβολόντ Τσάπλιν του Ι. Ναού Αγ. Θεοδώρου του Στουδίτη.

Νοβοροσίν:  Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ αναγνώρισε τους σχισματικούς Ουκρανούς, ενώ πριν ένα χρόνο ίδιος ορκίστηκε αφοσίωση στον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο και στην κανονική εκκλησία της Ουκρανίας. Υπάρχει κάποια εξήγηση σ’ αυτή τη πράξη και αν μπορεί να υπάρξει κάποια αντίδραση σ’ αυτό.
π. Β.Τ.:  Αυτό ήταν αναμενόμενο επειδή οι εκκλησίες οι οποίες έχουν επικεφαλής  Έλληνες, βρίσκονται φανερά υπό σκληρή πίεση της παγκόσμιας ελίτ και των πολιτικών τους κύκλων. Ήταν φανερό από την αρχή, ότι οι επικεφαλής των ελληνόφωνων εκκλησιών θα υποχωρήσουν κάτω από αυτή την πίεση, επειδή οι ίδιοι θέλουν να ηγούνται των εκκλησιών τους λειτουργώντας ως υποκαταστήματα της Δυτικής εξουσίας που πολεμά την Ορθοδοξία. Έπρεπε πριν από δεκαετίες να αφήσουμε την ιδέα να τα βρούμε με τους νεωτεριστές  Έλληνες Ιεράρχες. Το να πιστεύουμε τα λόγια αυτών των ακτιβιστών αποδείχτηκε αφέλεια. Πολλές φορές έτυχε να διαπραγματεύομαι με τους Φαναριώτες και να συζητώ μαζί τους σε διάφορα συνέδρια διεθνών χριστιανικών οργανώσεων. Πολύ γρήγορα όμως κατάλαβα, ότι ούτε στα λόγια τους, ούτε καν στις υπογραφές τους δεν μπορούμε να πιστεύουμε!
Η πιθανότητα ψεύδους και άρνησης των λεγομένων τους είναι απόλυτη μιας κι η ασυνέπεια κυριαρχεί στις αξίες τους.
Ο ίδιος ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πολλές φορές καταδίκαζε τα σχίσματα στην Ουκρανία κι έλεγε για την υποστήριξη της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης εκκλησίας αλλά όλα αυτά τα λόγια του δεν είχαν καμιά αξία.
Είμαι πεπεισμένος ότι τώρα πρέπει να αρνηθούμε κάθε ελπίδα ότι οι εκκλησίες με επικεφαλής Έλληνες μπορούν να είναι πιστοί στα λόγια που λένε και στο κανονικό δίκαιο, το οποίο εκφράζει την αμετάβλητη βουλή του Θεού. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ελπίδα στην αξιοπρεπή συμπεριφορά του πατριάρχη Ιεροσολύμων, του αρχιεπισκόπου Κύπρου και του αρχιεπισκόπου Αλβανίας που για κάποιο λόγο είναι κι αυτός Έλληνας.
Με τους νεωτεριστές Έλληνες ιεράρχες έπρεπε εδώ και καιρό να αποχαιρετιστούμε. Αυτό που κάνουν τώρα είναι συνέπεια πνευματικής βλάβης, που ξεκίνησε χιλιάδες χρόνια πριν. Κοινωνούν μαζικά σώμα και αίμα Χριστού άνθρωποι με φανερές αμετανόητες θανάσιμες αμαρτίες όπως ο οικουμενισμός* κι η άρνηση ομολογίας Ορθοδοξίας σαν μοναδικής αλήθειας έξω από την οποία δεν υπάρχει σωτηρία. Επίσης λόγω της αναδιαμόρφωσης του ημερολογίου, η οποία έγινε σαν μια προσπάθεια να διασπάσει το χρόνο και να απομακρυνθεί από χρονικούς εορτασμούς οι οποίοι βρίσκονται και στην επουράνια εκκλησία. Αυτή η πνευματική βλάβη δεν είναι τυχαία για το σύστημα εξουσίας των Ελλήνων ιεραρχών.
Κυρίαρχο δεν είναι ο Χριστός και η αλήθεια του αλλά τα χρήματα, η προσωπική άνεση κι ο φόβος ανατροπής ο οποίος προέρχεται απ’ το ότι υπάρχουν τόνοι φακέλλων για πολλούς απ’ αυτούς και κάνουν υπακοή στις αντίχριστες δυνάμεις.

     * Αποσιωπα βέβαια το γεγονός ότι οι επικεφαλής της Ρώσικης Εκκλησίας συναγωνίζονται στον δαιμονικό οικουμενισμό τους Πατριαρχικούς!
Έτσι για να μαστε δίκαιοι ...

     σχόλιο: Διαβάζοντας τους παραπάνω λόγους που τσακίζουν κόκαλα και μιλώντας μετά χαρισματικού πατρός μας έδωκε την μαρτυρία ότι ρωτήθηκε κάποτε ο αγιασμένος μακαριστός π. Αναστάσιος του Κουδουμά για τη κρίση που περνά
η Ελλάδα και τι εννοούν οι Δεσποτάδες μας που μιλούν ότι κυρίως είναι πνευματική και απάντησε δεν εννοούν τίποτε…..
Η κρίσης τους λέει, είναι πνευματική, δηλαδή Αρχιερατική!
Και φυσικά να συμπληρώσουμε δεν είναι μόνο των Ελληνόφωνων Αρχιερέων

Ο Πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνοδικής Επιτροπής για τη Συνεργασία Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας από το 2009 έως το Δεκέμβριο του 2015. Είναι μέλος του Δημοσίου Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ διετέλεσε και αναπληρωτής πρόεδρος του Παγκόσμιου Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου έως τις 29 Δεκεμβρίου 2015 (πρόκειται για διεθνή δημόσιο οργανισμό που ιδρύθηκε τον Μάιο του 1993 υπό την αιγίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με σκοπό την ένωση του ρωσικού λαού. Επικεφαλής του είναι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος). Σύμφωνα στοιχεία από έρευνες γνώμης του έτους 2013, ο Τσάπλιν ήταν το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μετά τον Πατριάρχη Κύριλλο.
                                                                   Πηγή: Ἐδῶ