Δευτέρα της Τυρινής, της Ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες  

"Τὸ ἔαρ μηνύουσα, ἤγγικεν αὕτη, ἡ νῦν προκαθάρσιος, Ἑβδομὰς ἡ πάνσεπτος, τῶν ἱερῶν Νηστειῶν, τὰ σώματα καὶ τὰς ψυχάς, πάντων φωτίζουσα".



Ο Ιησούς άρχισε να λέει στα πλήθη για τον Ιωάννη: Τι βγήκατε να δείτε στην έρημο; Καλάμι που σαλεύεται από τον άνεμο; Αλλά, τι βγήκατε να δείτε; Άνθρωπον ντυμένον με πολυτελή ιμάτια; Δέστε, αυτοί που φορούν τα πολυτελή βρίσκονται στα παλάτια των βασιλιάδων.
Αλλά, τι βγήκατε να δείτε; Προφήτην; Σας λέω, ναι, και περισσότερο από προφήτην· επειδή, αυτός είναι για τον οποίο είναι γραμμένο: «Δέστε, εγώ αποστέλλω τον αγγελιοφόρο μου πριν [από την παρουσία τού] προσώπου σου, ο οποίος θα προπαρασκευάσει τον δρόμο σου μπροστά από σένα».
Σας διαβεβαιώνω, ανάμεσα σ’ εκείνους που γεννήθηκαν από γυναίκες δεν σηκώθηκε μεγαλύτερος από τον Βαπτιστή Ιωάννη· όμως, ο μικρότερος στη βασιλεία των ουρανών είναι μεγαλύτερος απ’ αυτόν. Και από τις ημέρες τού Βαπτιστή Ιωάννη μέχρι αυτή τη στιγμή, η βασιλεία των ουρανών βιάζεται, και οι βιαστές τήν αρπάζουν. Επειδή, όλοι οι προφήτες και ο νόμος προφήτευσαν μέχρι τον Ιωάννη. Και αν θέλετε να το δεχθείτε, αυτός είναι ο Ηλίας, που επρόκειτο νάρθει. Όποιος έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει. (Μτθ ια΄7-15).
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 
Δευτέρα της Τυρινής σήμερα και μνήμη της Α΄και Β΄Ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου.
Δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν με καλύτερο τρόπο της "θείας μετανοίας τα πρόθυρα" και τα "προπύλαια της νηστείας" παρά με την μνήμη του κήρυκα της μετανοίας και νηστευτή Ιωάννη.
Καλή δύναμη σε όλους!
π.Π. 
                                                              Πηγή: Ἐδῶ