Θέλουν και την ΠΑΝΑΓΙΑ να στηρίζει την Παναίρεση και το σχίσμα!

Την πάγια τακτική του να διατηρεί λόγω και έργω τον διχασμό της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας συνέχισε το Φανάρι και το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Καταρχάς ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη μετά την Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε, στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου, Πύλης Βελιγραδίου, στην Πόλη, το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου είχε την ...έμπνευση να πει πως η Παναγία στηρίζει τον κ. Βαρθολομαίο έναντι όσων τον αμφισβητούν!!!
“Έχετε Παναγιώτατε ως ασπίδα ακαταμάχητο την Παναγία την Βελιγραδινή και να γνωρίζετε ότι συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα σας εναντίον των αμφισβητούντων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η αχάριστη Εκκλησία της Μόσχας, τον ρόλο και τη λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως πρωτοθρόνου Εκκλησίας. Μην πτοείστε και μην αποκάμνετε. Έχετε την χάρη και την αρωγή της θαυματουργής Παναγίας της Βελιγραδινής.
Λυσσομανούν εναντίον σας για τον δίκαιον αγώνα σας υπέρ την ευσταθείας της καθόλου Ορθοδοξίας. Βλέπει όμως η Παναγία και επικροτεί τον αγώνα σας και σας ευλογεί και προσεύχεται στον Υιόν της. Άλλωστε έτσι πορεύτηκε και πορεύεται η Μήτηρ Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ζώντας και τρεφόμενο με την χάρη του Θεού, της Παναγίας και πάντων των Αγίων. Και γι’ αυτό υπάρχει, επειδή το θέλει ο Θεός, επειδή το ενισχύει, επειδή υπάρχει Θείω δικαίω, δηλαδή άνωθεν, σύμφωνα με την θεία βούληση, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή με τα διατάγματα των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων” ανέφερε ο κ. Μάξιμος προκαλώντας τις χειρότερες των εντυπώσεων... 
Επέτειος ενθρόνισης
Στο μεταξύ στo Κίεβο ταξίδεψε μετά τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο, και ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ ως επικεφαλής πενταμελούς επισήμου Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συναπαρτιζομένης από τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, τον Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Διάκονο Γρηγόριο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμανδρίτη Ελισσαίο και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ.
Το Φανάρι είναι προφανές πως επιμένει να εμπλέκει το “περιβόλι της Παναγιάς” στα σχέδιά του.
Η Αντιπροσωπεία απεστάλη επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση ενός έτους από την ενθρόνιση Επιφανίου.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Γαλλίας μίλησε για ενότητα και δεν ήξερε κανείς αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει!!! Μίλησε και για νικητές, που αυτομάτως προδιαθέτει πως κάποιοι είναι και...χαμένοι.
“ Ήλθαμε, όμως, σήμερα, όλοι μαζί, να συμπανηγυρίσουμε την δική σας νίκη, Μακαριώτατε! Την πνευματική νίκη του να κρατήσετε αυτό το έτος που πέρασε από την ενθρόνιση σας ενωμένη την Εκκλησία της Ουκρανίας με όσους ήθελαν πραγματικά να ανήκουν σε αυτήν και δεν εργάζονταν για τον εαυτό τους. Η Εκκλησία σημαίνει κοινωνία και όχι άτομο. Σημαίνει πρόσωπο. Σημαίνει ενότητα. Και δυστυχώς τα κίνητρα αυτού του κόσμου τυφλώνουν τα μάτια μας πολλές φορές και δεν μπορούμε να αντικρούσουμε την πραγματική ενότητα ώστε να την παραδεχτούμε και να κατευθυνθούμε προς αυτήν.
Εκ μέρους της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κυρίου κυρίου Βαρθολομαίου, σας μεταφέρω τα θερμά του συγχαρητήρια, τον αδελφικό του ασπασμό, τις ειλικρινέστερες ευχές του. Σας μεταφέρω τη μητρική στοργή της Μεγάλης Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. Σας μεταφέρω την αγάπη και τον σεβασμό όλης της Πατριαρχικής Συνοδείας που αποτελείται από τον αδελφό μου Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο, τον Διάκονο Γρηγόριο, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και τους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Σίμωνος Πέτρας Ελισσαίο και Παντοκράτορος Γαβριήλ και ασφαλώς τις προσωπικές μου.
Είμαστε κοντά σας! Είμαστε μαζί σας! Είμαστε δίπλα σας! Δεν είστε μόνοι σας αδελφοί της Ουκρανίας! Έχετε ευχές ισχυρές στον Ουρανό και στη Γη! Έχετε ένα στοργικό Προκαθήμενο που έχει αδελφούς Ιεράρχες κοντά του οι οποίοι σας ποιμαίνουν με στοργή! Έχετε την Εκκλησία της Ουκρανίας! Είναι το δώρο μας για εσάς! Για να ζει αυτός ο ευλογημένος λαός μέσα στο τίμιο κράτος του με τη γλώσσα του, τις παραδόσεις του, τα ήθη και τα έθιμα του, να ζει λέγω το θαύμα που ονομάζεται Ορθόδοξη Εκκλησία!
Άρα λοιπόν ο πνευματικώς μεγάλος νικητής είσαι εσύ ευσεβή Λαέ της Ουκρανίας! Εσύ που έχεις τον Προκαθήμενο αλλά και την Εκκλησία της Ουκρανίας, σάρκα από τη σάρκα σου, ώστε να μπορείς ελεύθερα να αισθάνεσαι και να πολιτεύεσαι ως Ουκρανός ελεύθερα, έτσι όπως αγωνίστηκαν για αυτήν την ελευθερία όλες οι περασμένες γενιές των ανθρώπων” ανέφερε ο Μητροπολιτης Γαλλίας.