"Δεν συναινούμε στη χρήση μάσκας του παιδιού μας




Καλησπέρα σας. Σήμερα 10/9/2020, πήγα με τον σύζυγό μου στα σχολεία των παιδιών μου, για την εγγραφή τους ή την επανεγγραφή τους, αντίστοιχα. Είχα προσυμπληρωμενη από μία χειρόγραφη δήλωση (του νόμου 105), δηλώνοντας ξεκάθαρα την ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ως προς την υποχρεωτικότητα ( μέσω του ν.4682/2020) ιατρικών πράξεων στα ανήλικα τέκνα μας!
Όλως τυχαίως, όταν πήγαμε να καταθέσουμε στο Λύκειο τη δήλωση, βρεθήκαμε με κάποιο μέλος σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, (Ο οποίος, όπως μας ανέφερε, τυγχάνει να είναι και γιατρός)!
Διαβάζοντας λοιπόν τη δήλωδή μας, έπεσε από τα σύννεφα. Το ίδιο και ο διευθυντής της σχολικής μονάδας! Με ρώτησαν τί ακριβώς θέλω για τα παιδιά μου. Του απάντησα: " ό,τι ακριβώς έχω γράψει! Να μην προβείτε σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη ως προς το ανήλικο τέκνο μας, με ό,τι αυτή ορίζει, ΑΝΕΥ ΤΗΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΣΥΝΑΊΝΕΣΗΣ ΜΑΣ"! Αμέσως, αισθάνθηκα ότι τους είχα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση! Μου είπαν ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας. Οτι κι αυτοί είναι γονείς. Ότι όλο αυτό είναι πρωτόγνωρο και για τους ίδιους! Ότι καλό θα ήταν, όλο αυτό, να το δούμε από την ανθρώπινη πλευρά του και πως δεν χρειάζονται τέτοια έγγραφα! Ο κύριος της Δευτεροβάθμιας, ο γιατρός, μου ανέφερε αμέσως ότι και αυτός φοράει τη μάσκα 12-18 ώρες! Και ότι υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις με μάσκα. Θα πρέπει να σκεφτούμε και τα καρκινοπαθή παιδάκια που τη φορούν! Έτσι μου είπε!
Πραγματικά, χωρίς να το θέλω, αντέδρασα αντανακλαστικά σ' αυτή την " καραμέλα"!
-"Καταρχήν, τα παιδιά μου δεν είναι γιατροί! Είναι ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΜΙΚΡΟΊ ΜΑΘΗΤΈΣ! Όταν και Αν επιλέξουν αυτό το λειτούργημα, τότε θα το έχουν πράξει ΚΑΤΕΠΙΛΟΓΗΝ ΤΟΥΣ! Όσο για τα καρκινοπαθή παιδάκια, που τόσο πολύ σέβομαι, εκτιμώ και θαυμάζω για την προσπάθεια επιβίωσής τους, θεωρώ ότι δικαίως θα πρέπει να φορούν τη μάσκα, διότι δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα! Και μάλιστα, πρέπει να φορούν μάσκα έναντι οποιουδήποτε άλλου ιού και όχι μόνο του κορωνοιου! (Όπως προτρέπουν οι περισσότεροι ιατροί στο σύνολό τους και όχι ΜΟΝΟ οι δύο- τρείς της" ειδικής επιτροπής"! Οπότε, μη με κάνετε να νιώθω άσχημα που δεν θέλω τη χρήση μάσκας για τα παιδιά μου, ενώ τη φορούν τα καρκινοπαθή παιδάκια, γιατί τότε θα έπρεπε να νιώθω άσχημα που τα παιδιά μου είναι αρτιμελή, ενώ υπάρχουν άλλα ανάπηρα, κουλά, κουτσά... Μήπως να τα φέρουμε κι αυτά σαν παράδειγμα και να κόψουμε και στα δικά μας παιδιά τα " άκρα"; Για να συμπαρασταθούμε και σε αυτά"...;
Ο κύριος αυτός δεν είπε τίποτα. Έσκυψε και κοίταξε το πάτωμα. Το ίδιο και οι άλλοι δύο κύριοι στο που βρίσκονταν στο γραφείο. Πραγματικά ένιωσα ότι τους είχα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Όμως και για μένα δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Στεναχωρήθηκα που έπρεπε να μιλήσω με τόσο σκληρό τρόπο για τα παιδιά με προβλήματα υγείας! Όπως έπρεπε να καταλάβουν ότι ήμασταν αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας! ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ!
Με καθησύχασαν ότι δεν θα γίνουν όλα αυτά που γράφει ο νόμος! " ΤΌΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΣΎΡΟΥΝ";;;; Είναι δα να μπαίνει ο κλέφτης στο σπίτι με το τουφέκι, να θέλει να σου κλέψει την περιουσία, ( τα παιδιά μας στην προκειμένη περίπτωση, και να σου λέει ότι δεν θα σου ρίξει με το τουφέκι! " ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΑΔΕΎΕΙ;;;;
 Τελικά, για να μη μακρυγορώ, ο διευθυντής δεν παρέλαβε το έγγραφο γιατί δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων ως δημόσιος υπάλληλος που προσπαθεί να τηρήσει τους νόμους! . Ούτε ο κύριος της Δευτεροβάθμιας! Με παρέπεμψαν στην " αρμόδια υπηρεσία του Δήμου", στο τμήμα Παιδείας. Ούτε εκεί ήθελαν να το παραλάβουν! Με τα χίλια ζόρια έφτασαν στο πρωτόκολλο, λέγοντάς μου: " Πού πρέπει να στείλουμε; Γιατί δεν το παρέλαβαν οι διευθυντές των σχολείων;;;
Όπου θέλετε να το στείλετε τους απάντησα! Στο σχολείο, στη Δευτεροβάθμια... εγώ πάντως το κατέθεσα και σας ενημέρωσα! Και πρωτόκολλο πήρα!
Και κάτι τελευταίο...
Όντως θα πηγαίνουν κλιμάκια για μοριακούς ελέγχους και εμβολισμό! Να το ξέρετε!
Μιλώντας με τον διευθυντή του σχολείου, μου είπε...
- " Καλά που μας το είπατε και μας ενημερώσατε ότι δεν θέλετε να γίνει οτιδήποτε στο σώμα των παιδιών σας! Όταν θα έρθει κάποιο κλιμάκιο για τέστ, εμείς θα τους πούμε ΣΤΟΠ! Δεν θα κάνετε ΤΙΠΟΤΑ στους μαθητές αυτούς....
Και θα σας ενημερώσουμε αμέσως"!
-" Δηλαδή είχατε σκοπό να κάνετε και να μην το γνωρίζουμε οι γονείς";;;
- " κοιτάξτε, κανονικά θα ενημερώσουμε από τις προηγούμενες ημέρες, όμως αν έρθουν ξαφνικά, για έλεγχο, μπορεί να μην το ξέρουμε κι εμείς..."

Αυτά! Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!
Υ.Γ. 1. Δεν τα έχω με τους καθηγητές και τούς δασκάλους! Τη δουλειά τους κάνουν! Είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οφείλουν να τηρούν τούς νόμους! Βρίσκονται στη μέση! Όμως το ίδιο δικαίωμα και υποχρέωση έχουμε κι εμείς! Να τηρούμε το Σύνταγμα και τους νόμους! Και πάνω από την προστασία των παιδιών μας, ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΊΠΟΤΑ!
Υ.Γ. 2. Παρακάτω επισυνάπτω την προσυμπληρωμένη δήλωση με το κείμενο που καταθέσαμε, όπως είχαμε ενημερωθεί κι εμείς από δικηγόρο μέσω του διαδικτύου!

https://s.docworkspace.com/d/AD50dBXK6MtSq46j-ZOdFA

https://s.docworkspace.com/d/ALWfJufK6MtSi-LC-ZOdFA

Κοινοποίηση από WPS Office:
https://kso.page.link/wps

Πηγή : Εδώ