Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος : κήρυγμα της ακαδημαϊκής ευγένειας του διαβόλου!

 Ο μητρ. Ιερόθεος Βλάχος στο κήρυγμα της ακαδημαϊκής ευγένειας του διαβόλου: υπακοή, υπακοή, υπακοή…


     Όταν το κινδυνευόμενο είναι η Πίστη κι εσείς οι μητροπολίτες σιωπάτε, χάνετε κάθε φωτισμό και έλλαμψη του Αγίου Πνεύματος.

 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

 

Εμείς συμφωνούμε με κάθε λέξη του Σεβασμιώτατου μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου Βλάχου που παρατίθεται στο άρθρο του με τίτλο «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ “ΠΑΡΑΘΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΙΟΙ”». Αναπολούμε κι εμείς το παρελθόν, όταν ο Οικουμενισμός δεν είχε εισχωρήσει τόσο πολύ στην Εκκλησία του Χριστού και μπορούσε η κάθε ενορία να ζει την εκκλησιαστική της ζωή αφημένη με υπακοή στη Διοικούσα Εκκλησία, αμέριμνη σαν μωρό. Τότε που ο κάθε πιστός, σε κάθε πόλη και χωριό, μπορούσε να ζει την ορθόδοξη ευσέβεια, αν είχε καλή προαίρεση.

Πέρασε πολλά η Ελλαδίτσα μας σε όλα τα επίπεδα, για να μπορεί τώρα ο Σεβασμιώτατος σε ένα κείμενο, επικαλούμενος τον εν πολλοίς οικουμενιστή και εν ολίγοις Ορθόδοξο π. Φλωρόφσκυ και καταχρώμενος τον π. Ρωμανίδη, να συμπυκνώνει σε δυο αράδες, βραχνάδες τα προβλήματα που ταλάνισαν και ταλανίζουν την Εκκλησία μας δεκαετίες τώρα.

Από όλα αυτά που αναφέρει ωστόσο, τίποτα δε στάθηκε πιο φαρμακερό για το Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας από τον Οικουμενισμό, όπως τον έχει προωθήσει και διατρανώσει ο φαναριώτης Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης. Μόνο που η ζημιά που έχει επιφέρει δεν βρίσκει χώρο σε καμία αποτίμησή του Ιερόθεου. Μιλώντας γενικά και αφηρημένα τυλίγει το λόγο του με επιστημονικό μανδύα, για να ρίξει όλο το φταίξιμο πάλι σε όσους δεν φιμώνονται, αλλά ασκούν κριτική στην Εκκλησία! Βρήκε μια καμπούρα και τα φορτώνει όλα, για να μην φταίει ο ίδιος και οι λοιποί Ιεράρχες σε τίποτα! Δεν ασκούμε κριτική στο Χριστό μας, στο Σώμα Του, στην Εκκλησία! Στην Ιεραρχία ασκούμε κριτική, που σαν έτερο σώμα, αντίχριστο, διακονεί το διάβολο και δεν το καταλαβαίνει.

Ταλαίπωροι κι εσείς οι σύγχρονοι Αρχιερείς, σας έφαγε η ακαδημαϊκή ευγένεια του διαβόλου! Δεν τα’ χουμε καλά με όλους! Με κάποιους κόβουμε και την καλημέρα, αν χρειαστεί! Τί επικαλείστε Οικουμενιστές; Σχολαστικούς, προτεστάντες, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, μεταπατερικούς και τελικά, μετα­ορ­θό­δοξους εσείς επικαλείστε! Δεν παίρνετε παράδειγμα από το πείσμα το μοναχικό; Το ναι ναι και το ου ου. Οι σωστές ανέξοδες αναλύσεις δε φτάνουν! Χρειάζονται και γόνατα….

 

Τόση ανάλυση, Σεβασμιώτατε, για να καταλήξετε στη θέση: «Ἔχουμε, λοιπόν, τήν Ἐκκλησία στήν ὁποία θά κάνουμε ὑπακοή, καί δέν θά ἀκοῦμε κάθε Κληρικό, θεολόγο, διδάσκαλο πού εἰσάγει στήν ἁγία μας Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ξένες παραδόσεις, ξένα ἤθη, ξένες διδασκαλίες, ἀτομικές ἑρμηνεῖες, ξένους καί ἐπικίνδυνους “παρεκκλησιαστικούς καί παραθεολογικούς ἰούς”». Στην ίδια θέση καταλήγετε, δηλαδή, που διατυπώνει και ο Γόρτυνος Ιερεμίας και ο Πειραιώς Σεραφείμ. Ο πρώτος, μάλιστα, ανακοίνωσε και ολόκληρη σειρά ειδικών κηρυγμάτων, για να μας πείσει ότι η ορθόδοξη Εκκλησιολογία συμπυκνώνεται στη θέση “κάνω υπακοή σε ό,τι και να πεί η Εκκλησία, ακόμη και στο λάθος”. Μάλιστα! Δεν υπάρχουν προβλέψεις, δηλαδή, μέσα σε ολόκληρη εκκλησιολογία για το τί γίνεται, όταν λαμβάνει χώρα μια Σύνοδος που δεν πληρεί τις τυπικές προϋποθέσεις σύγκλησής της; Ούτε όταν λαμβάνει αιρετικές αποφάσεις; Ούτε όταν, ενώ γίνονται τέτοιες παρεκτροπές, δεν αντιδράει κανένας ιεράρχης; Ε!, λοιπόν, υπάρχουν. Τί να κάνουμε; Εσείς είστε οι αδιάβαστοι. Η κιβωτός της σωτηρίας έτσι ταξιδεύει μες στους αιώνες και διασχίζει φουρτούνες και τρικυμίες!

Δεν είναι ορθόδοξη διδασκαλία, Δέσποτα, ότι στη θεία Λειτουργία κλήρος και λαός είναι Σώμα Χριστού; Εσείς ο ίδιος είπατε ότι «Ἡ Ὀρθόδοξη θεολογία, ὅπως προαναφέρθηκε, εἶναι σαφέστατη, ἐκφράζεται μέ καθαρό λόγο πού ἔχει καταγραφῆ στά Πρακτικά τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων καί εἶναι διατυπωμένη στούς ὕμνους τῆς λατρείας τῆς Ἐκκλησίας».

 

Πηγή.