«Οι ιεράρχες άφησαν να εισέλθει ο Οικουμενισμός, ως θανατηφόρος ιός, στο σώμα των πιστών»!

 

«Προς Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ»


(ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Του Ν. ΣΑΚΑΛΑΚΗ

 

            Σεβασμιώτατε

         Με δριμύτητα στηλιτεύσατε σε συνέντευξή σας (16/09/20 - MEGA) τους πιστούς, που αρνούνται την αλλαγή των όρων της εκκλησιαστικής ζωής από την Πολιτεία στο όνομα μιας δοκιμασίας (πειρασμού), κοσμικά αποκαλουμένης ως «πανδημία».

Πού γνωρίζετε, Σεβασμιώτατε, αν αυτοί που τους χαρακτηρίζετε ως «ευσεβιστές» και «υποκριτές», επειδή αποδοκιμάζουν–απορρίπτουν την «Μάσκα» εντός των Ι. Ναών, δεν είναι μια σειρά αξιοθαυμάστων πιστών, με βεβαιωμένες εμπειρίες Θείας προστασίας στη ζωή τους, γι’ αυτό και δεν φοβούνται;

Ο Αγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης συμβουλεύει–διδάσκει:

«Η αιτία οπού δεν διακρίνουμε ορθώς όλα αυτά τα πράγματα, όπου είπαμεν, και άλλα πολλά, είναι διότι δεν τα στοχαζόμεθα εις το βάθος των ποία είναι, αλλά πιάνωμεν αγάπην ή μίσος εις αυτά, ευθύς από μόνην την εξωτερικήν τους θεωρίαν και επιφάνειαν» (ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, σελ. 24-25).

Στη συνέντευξή σας, δημιουργήσατε την εντύπωση ότι λειτουργείτε ως οριζόντια κατανομή της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα του κορονοϊού παρά ως επίσκοπος που τον ενδιαφέρει το κύρος της εκκλησιαστικής αλήθειας και η σωτηρία των πιστών. Δυστυχώς, όλο και διευρύνεται από τους «ποιμένες» η ασταμάτητη διύλιση των εκκλησιαστικών–κοινωνικών γεγονότων με ορθολογισμό και οικουμενισμό.

Περιμέναμε να εξηγήσετε τη δοκιμασία του κορονοϊού ως συνέπεια της αποστασίας από τον Θεό, μια προσέγγιση που, δυστυχώς, την αποφύγατε. Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία να ομιλήσετε–καλέσετε σε ΜΕΤΑΝΟΙΑ την Πολιτεία και το Λαό, μιας και γνωρίζετε (άριστα) τις πολιτειακές πτώσεις σε θέματα πίστεως και τον ζόφο του οικουμενισμού, που τον άφησαν όλοι οι ιεράρχες να εισέλθει, ως θανατηφόρος ιός, στο σώμα των πιστών.

Δεν απορρίπτουμε την Επιστήμη, ως δώρο του Θεού. Πολλές φορές, όμως, και αυτή ξεγελιέται, μιας και είναι ανθρώπινη εκδήλωση με αρμοδιότητα (μόνο) στην υλική πραγματικότητα. Για παράδειγμα:

Ένας «ειδικός ιατρός» μπορεί ν’ αποβεί ένα ωφέλιμο όργανο ή ένα τεχνοκρατικό εργαλείο ή και ένα επικίνδυνο όπλο!

Εάν δεν υπάρχει μέσα στον «ειδικό» ο φωτισμός του Αγίου Πνεύματος, τότε δημιουργεί πλήθος μορφών παγερής αλλοτρίωσης.

Μπορεί, Σεβασμιώτατε, ο «ειδικός» να εξηγήσει τον αγιασμό του ύδατος στην Ακολουθία του Μικρού αγιασμού;

Μπορούν να κατανοήσουν οι επιστήμονες, πώς εξέρχεται η Θεία Χάρις από τον τύπο και το σημείο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, με τον οποίο σφραγίζονται οι πιστοί, οι μετανοούντες αμαρτωλοί και όλα τα Μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας εντός των Ι. Ναών;

Εκκλησιαστικά–πνευματικά, η απαλλαγή εκ του κορονοϊού είναι απλή στη βάση της. Ο γιγαντισμός του απορρέει, ως φυσική συνέπεια, από την επικουρία της αποστασίας από τον Χριστό. Στον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Χαραλάμπους, διαβάζουμε:

«Σωφρονίζων, ως δούλους ατακτούντας, ο Δεσπότης, ημάς λοιμώ μαστίζει· εάν λοιπόν σωφρονισθώμεν άπαντες λύσει την παιδείαν, ως Θεός ελέους, πρεσβείες Χαραλάμπους».

Το πρόβλημα, που οξύνει την «πανδημία» είναι η αμετανοησία. Συλλογισθείτε στην προσευχή σας, Σεβασμιώτατε, τους Αντι-Ευαγγελικούς νόμους της Πολιτείας, την αποδοχή της αιρέσεως στην Κρήτη, τις χιλιάδες εκτρώσεις, το τι έπραξε η Εκκλησία της Ελλάδος, ο κλήρος της και οι πιστοί έναντι της αιρέσεως του οικουμενισμού, και θα συνειδητοποιήσετε το μέγεθος–βαρύτητα της ανυπακοής στην Εκκλησία του Χριστού, η οποία έχει προειδοποιήσει: «Υπακοή ίσον ζωή· παρακοή ίσον θάνατος».

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ