Δεν Καθοδηγούμαστε από την Επιστήμη !

 

Δείτε το άρθρο του Iain Davis εδώ: https://www.ukcolumn.org/blogs/not-led-by-science  [1]


Το πολιτικό σύστημα μας έχει πεί ότι τα Απαγορευτικά (lockdowns) και τα άλλα απάνθρωπα πολιτικά μέτρα, σε απάντηση στη COVID-19, όλα «καθοδηγούνται από την επιστήμη». Ωστόσο, αυτή δεν είναι η επιστήμη στη μορφή που οι περισσότεροι από εμάς θα αναγνώριζαν. Φαίνεται να είναι η αντίθεση της επιστήμης.

Η επιστήμη μπορεί να γίνει πολύ περίπλοκη, πολύ γρήγορα. Σε οποιαδήποτε επιστημονικό τομέα, συνήθως απαιτείται βάθος και εύρος γνώσεων για την πλήρη κατανόησή του. Κατά συνέπεια, είμαστε συχνά στα χέρια των «ειδικών».

Πολλοί άνθρωποι αποδοκιμάζουν αυτούς τους εμπειρογνώμονες, αλλά, χωρίς εκείνους που έχουν ειδικές γνώσεις, η ίδια η γνώση δεν θα μπορούσε να προχωρήσει. Οι ειδικοί δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή καθαυτή η εξάρτησή μας από τους εμπειρογνώμονες μπορεί να την εκμεταλλευθούν αυτοί που έχουν προσωπικά συμφέροντα.

Η πολιτική απάντηση στη COVID-19 επιδιώκει τη νομιμοποίηση της επικαλούμενη επιστημονικούς εμπειρογνώμονες. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίζεται ότι καθοδηγείται από την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (SAGE.) Τα δύο πιο γνωστά μέλη της SAGE είναι ο Sir Patrick Vallance  και ο Chris Witty.

Ο Sir Patrick, ο επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος της κυβέρνησης, είναι ο πρώην διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της GlaxoSmithKline  και έχει σημαντικό οικονομικό συμφέρον  με τον φαρμακευτικό γίγαντα. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν συνιστά σύγκρουση συμφερόντων, επειδή η κυβέρνηση λέει ότι… δεν συνιστά (!!!).

Ο Chris Witty, ο επικεφαλής ιατρός της βρετανικής κυβέρνησης, του οποίου η καριέρα επωφελήθηκε συχνά από τη φιλανθρωπία του ιδρύματος Bill and Melinda Gates, είναι εξίσου ανεξάρτητος. Ακριβώς επειδή τοποθετήθηκε στο επίκεντρο ενός δικτύου επιστημονικών συμβούλων και ιατρικών εμπειρογνωμόνων, το οποίο έχει σαφείς δεσμούς με ομάδες συμφερόντων που χρηματοδοτούνται από τη βιομηχανία και φαρμακευτικές εταιρείες, δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητηθεί η συμβουλή του (!!!) .

Μόλις κάποιος διαφωνήσει με την εμπειρογνωμοσύνη ανθρώπων όπως ο Witty και ο Valance, οι πολιτικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αμέσως τους κατηγορούν ότι «αρνούνται την επιστήμη». Αυτή η τακτική χρησιμοποιείται αδιάκοπα. Και δεν γίνεται για να υπηρετήσει την επιστήμη. Γίνεται πάντα για την υπεράσπιση των πολιτικών αποφάσεων.

Το βίντεο εδώ:

Μπορούμε να πούμε ότι αυτό συμβαίνει πάντα, επειδή όταν κατηγορείται κάποιος ότι είναι «αρνητής της επιστήμης» ενώ ο «κατηγορούμενος» χρησιμοποιεί λογικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα, η κατηγορία αυτή είναι χρήσιμη μόνον για να καταδείξει πόση άγνοια έχει για την επιστήμη ο κατήγορος που εκτοξεύει την κατηγορία. 

Η επιστήμη δεν βασίζεται στη βεβαιότητα. Βασίζεται στην αμφιβολία.

Ενώ πολλοί από εμάς μπορεί να δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε όλα τα στοιχεία που στηρίζουν μια επιστημονική θεωρία, ωστόσο μπορούμε να κατανοήσουμε την επιστημονική μέθοδο.

Η επιστημονική μέθοδος απαιτεί να παρουσιαστεί μια υπόθεση για να εξηγήσει προσωρινά μια παρατήρηση. Ο αληθινός επιστήμονας στη συνέχεια κάνει ό,τι μπορεί, μέσω πειραματισμού, τη συλλογή δεδομένων, περαιτέρω παρατήρηση και ούτω καθεξής, για να διαψεύσει την υπόθεση. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να διαψεύσουμε μια υπόθεση παρά να την «αποδείξουμε». Ένα μόνο πείραμα μπορεί να αποδείξει ότι μια ιδέα είναι λάθος, αλλά χίλια πειράματα δεν αποδεικνύουν ότι μια ιδέα είναι πάντα σωστή.

Μόνο όταν έχουν αποτύχει όλες οι απόπειρες για την απόρριψη της υπόθεσης μπορεί η υπόθεση να οδηγήσει σε μια θεωρία.

Ωστόσο, στην γνήσια επιστήμη, μια θεωρία δεν θεωρείται ποτέ ιερή. Βασίζεται σε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Καθώς αναδύονται νέα στοιχεία, η θεωρία θα πρέπει να τα εξηγεί. Εάν όχι, τότε τα στοιχεία δείχνουν ότι η θεωρία θα μπορούσε να είναι λάθος.

Η διαδικασία ξεκινά ξανά μέχρι να εξηγηθούν τα νέα στοιχεία. Είτε ενημερώνοντας τη θεωρία είτε εγκαταλείποντάς την υπέρ μιας νέας.

Οι θεωρίες δεν υφίστανται στο..κενό. Εάν μια θεωρία εξηγεί τα παρατηρούμενα στοιχεία, αλλά μια αντιφατική θεωρία εξηγεί επίσης τα ίδια παρατηρούμενα στοιχεία, είναι απίθανο και οι δύο να είναι σωστές. Ένα ή και τα δύο είναι πιθανώς λάθος. Απαιτείται περαιτέρω έλεγχος και των δύο.

Δεν έχει σημασία αν όλοι στη Γη αποδέχονται τη θεωρία. Εάν ένας μόνο επιστήμονας μπορεί να προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η θεωρία μπορεί να είναι λάθος, αυτή παύει να είναι πλέον συνεκτική θεωρία. Η θεωρία δεν είναι δυνατόν να είναι βάσιμη και αληθινή έως ότου εξηγήσει και αντιπροσωπεύσει ΑΠΑΝΤΑ τα στοιχεία. 

Η Αλήθεια ουδόλως ενδιαφέρεται για την γνώμη μας, ανεξάρτητα από το πόσα άτομα μοιράζονται τη γνώμη μας.

Γι 'αυτό η επιστήμη είναι τόσο χρήσιμη. Μας λέει αντικειμενικά τι είναι. Δεν επιχειρεί να επικυρώσει την πεποίθηση. Είναι μια λογική διαδικασία για την ανακάλυψη γεγονότων με βάση τα γνωστά στοιχεία. Η επιστήμη δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη συναίνεση της γνώμης .

Ωστόσο, έτσι ακριβώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής κακομεταχειρίζονται την επιστήμη.

Αναπτύσσουν έναν στρατό αυτοαναφοράς, αυτοδιορισμένους ελεγκτές γεγονότων , όχι για να εξετάσουν τα αντιφατικά αποδεικτικά στοιχεία αλλά να τα λογοκρίνουν και να τα αρνηθούν. Οι συστημικοί απατεώνες στα ΜΜΕ (mainstream media) αναλαμβάνουν να καλύψουν και συσκοτίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Χρησιμοποιούν τα πάντα, από λογικές πλάνες και τεχνικές αντιπερισπασμού μέχρι και απροκάλυπτα ψεύδη, με μοναδικό σκοπό να διασφαλίσουν ότι το κοινό δεν θα κοιτάξει ποτέ τα αποδεικτικά στοιχεία ή ακόμη και να μάθει την ύπαρξη τους.

Αυτό το σύστημα πραγματικής επιστημονικής άρνησης  χρηματοδοτείται από μια ελίτ υπερεθνικών εταιρειών. Με σχεδόν πλήρη έλεγχο των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών και των έντυπων μέσων, τώρα συνεργάζονται με τις πολιτικές τους μαριονέτες, και με καλά τοποθετημένους εκπροσώπους/εκφωνητές, για να δημιουργήσουν τη νομοθεσία που θα παγιώσει τον έλεγχό τους στα κοινωνικά μέσα και σε όλες τις ροές πληροφοριών.

Για παράδειγμα, όταν μια συνέντευξη με τον Δρ.Mike Yeadon Ph.D - βιοχημικό, φαρμακολόγο και ερευνητή, με περισσότερα από 23 χρόνια εμπειρίας υψηλού επιπέδου εργασίας στη φαρμακευτική βιομηχανία – αναρτήθηκε και δημοσιεύθηκε από το Unlocked UK, γρήγορα το Youtube (Google - Alphabet ) κινήθηκερ για να το λογοκρίνει και να κατεβάσει την ανάρτηση. Αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δρ.Yeadon δεν είναι εξαιρετικά έμπειρος εμπειρογνώμονας, ούτε λόγω της έλλειψης επιστημονικών στοιχείων που παρουσίασε, ήταν αποκλειστικά επειδή αμφισβήτησε το αφήγημα του πολιτικού-φαρμακοβιομηχανικού κατεστημένου για τη COVID-19.

Η Google  ισχυρίστηκε ότι αυτές οι πληροφορίες παραβίαζαν την πολιτική «παραπληροφόρησης» για τη COVID-19 . Στην πραγματικότητα, το γεγονός αυτό χρησιμεύει μόνο για να καταδείξει ότι το Youtube είναι μια αυστηρά ελεγχόμενη πλατφόρμα προπαγάνδας.

Μπορείτε να δημοσιεύσετε όσα βίντεο με παιχνίδια ή βίντεο με συμβουλές μακιγιάζ θέλετε. Δεν μπορείτε όμως να δημοσιεύσετε τίποτα που να αμφισβητεί ποτέ, το επίσημο αφήγημα COVID-19. Το Υπουργείο Αλήθειας πλησιάζει στην ολοκλήρωση του.

Ασφαλώς δεν είναι μόνον το Youtube. Το Facebook αποφάσισε ότι ο καθηγητής Carl Heneghan (BM, BCH, MA, MRCGP, DPhil) - αρχισυντάκτης του British Medical Journal μεταξύ άλλων ανώτερων επαγγελματικών ρόλων - από το Oxford Center for Evidence Based Medicine, ήταν επίσης «διακινητής» αυτού που αποκαλούν «παραπληροφόρηση».

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό κενό, η ιδέα ότι το αφήγημα της κυβέρνησης  για τη COVID-19 βασίζεται στην επιστήμη αυξάνεται όλο και περισσότερο παράλογα με τη μέρα. Δεν χρειάζεται να είμαστε οι ίδιοι ειδικοί για να το γνωρίζουμε αυτό. Αρκεί να καταλάβουμε τι είναι η επιστήμη.

Η επιστήμη προσκαλεί κριτική συζήτηση. Δεν υπάρχει αμφιλεγόμενη επιστήμη. Κάθε προσπάθεια εταιρειών και πολιτικών να περιορίσουν την ελευθερία του λόγου, να αρνηθούν τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, να αποκρύψουν τη δημοσιευμένη επιστήμη και να λογοκρίνουν όσους την επισημαίνουν, προσθέτει στα αυξανόμενα στοιχεία ότι οι πολιτικές τους είναι απολύτως διαχωρισμένες από την επιστήμη.

Οι πολιτικοί δεν μπορούν ταυτόχρονα να ισχυρίζονται ότι καθοδηγούνται από την επιστήμη και μετά απλώς να αγνοούν όλη την επιστήμη που αρνείται τις αποφάσεις τους. Ούτε μπορούν να ισχυριστούν ότι βασίζονται σε επιστήμονες-εμπειρογνώμονες όταν αρνούνται να ακούσουν την επιστημονική γνώμη που δεν τους αρέσει. Αυτή είναι η πιο μη-επιστημονική προσέγγιση που μπορεί να φανταστεί κανείς. Είναι πραγματικά η άρνηση της επιστήμης.

Οι επιστήμονες είναι ανθρώπινα όντα. Έχουν όλες τις ίδιες αρετές και ελαττώματα με τους υπόλοιπους. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, εκτιμούν την εμπειρική επιστημονική μέθοδο ως μέσο ανακάλυψης της αλήθειας. Μερικοί επιστήμονες είναι τόσο αφοσιωμένοι σε αυτό που δεν θα διστάσουν θα υπονομεύσουν τα εμπορικά τους συμφέροντα για να αποκαλύψουν και να εκθέσουν την κατάχρηση της επιστήμης που εκτιμούν τόσο πολύ.

Έχοντας αυτό κατά νου, ας εξετάσουμε τη δήλωση ενός άλλου εξαιρετικά ειδικευμένου εμπειρογνώμονα, του Δρ.Roger Hodkinson, προς την Επιτροπή Κοινοτικών και Δημοσίων Υπηρεσιών του Έντμοντον.

Εκτιμώ την ευκαιρία να σας μιλήσω για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα. Αυτό που πρόκειται να πω είναι απλή γλώσσα και αμβλύ.

Είναι αντίθετο αφήγημα και, έτσι ώστε να μην νομίζετε αμέσως ότι είμαι τσαρλατάνος, θα περιγράψω εν συντομία τα διαπιστευτήριά μου, ώστε να καταλάβετε από πού προέρχομαι όσον αφορά τη βάση γνώσεων σε όλα αυτά.

Είμαι ιατρός ειδικός στην παθολογία που περιλαμβάνει την ιολογία. Εκπαιδεύτηκα στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαι ο πρώην πρόεδρος του τμήματος παθολογίας του Ιατρικού Συλλόγου. Στο παρελθόν ήμουν βοηθός καθηγητή στην Ιατρική Σχολή, παραδίδοντας πολλές διαλέξεις.

Ήμουν πρόεδρος του Royal College of Physicians of Canada Examination Committee στην παθολογία, στην Οττάβα. Αλλά περισσότερο σχετικό με το θέμα μας είναι το γεγονός ότι τώρα είμαι ο πρόεδρος μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας στη Βόρεια Καρολίνα που πουλάει τεστ COVID-19..και μπορεί να πείτε ότι ξέρω λίγα περισσότερα για όλα αυτά.

Η ουσία είναι ότι υπάρχει μια εντελώς αβάσιμη δημόσια υστερία που υποκινείται από τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς. Είναι εξωφρενικό. 

Αυτή είναι η μεγαλύτερη Απάτη που διαπράχθηκε ποτέ σε βάρος ενός ανυποψίαστου κοινού.

Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που μπορεί να γίνει για τον περιορισμό αυτού του ιού. Εκτός από την προστασία των ηλικιωμένων, των πιο ευάλωτων ατόμων. Θα πρέπει να θεωρηθεί ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εποχή κακής γρίπης.

«Η [COVID-19] δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εποχική κακή γρίπη. Δεν είναι ο Έμπολα. Δεν είναι ο SARS. Είναι η πολιτική που υποδύεται την Ιατρική και αυτό είναι ένα πάρα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι».

Δεν απαιτείται καμία ενέργεια, εκτός από αυτό που συνέβη πέρυσι. Όταν αισθανθήκαμε αδιαθεσία μείναμε σπίτι. Πήραμε σούπα κοτόπουλου, δεν επισκεφτήκαμε τη γιαγιά και αποφασίσαμε πότε θα επιστρέψουμε στη δουλειά. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας το πει.

«Η ΜΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ»

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία επιστημονικά τεκμηριωμένη βάση  για την αποτελεσματικότητά της.

«[Οι μάσκες] είναι απλά μια σηματοδότηση αρετής.

Δεν φοριούνται αποτελεσματικά τις περισσότερες φορές.

Είναι απολύτως γελοίο να βλέπεις αυτούς τους ατυχείς ανεκπαίδευτους ανθρώπους, δεν το λέω αυτό υποτιμητικά, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους να περπατούν σαν κοπάδι. Υπακοή χωρίς καμία γνωσιακή βάση – απλά βάζουν τη μάσκα στο πρόσωπό τους.

Η κοινωνική απόσταση είναι επίσης άχρηστη επειδή η COVID εξαπλώνεται μέσω των αεροζόλ, τα οποία ταξιδεύουν περίπου 30 μέτρα πριν από την προσγείωση. Και τα Απαγορευτικά έχουν τόσο τρομερές συνέπειες. Τα πάντα θα πρέπει να ανοίξουν αύριο κιόλας. Όπως αναφέρθηκε στη Διακήρυξη του Great Barrington που σας  μοίρασα πριν από αυτή τη συνάντηση.

... Και μια λέξη για τα τεστ. Θέλω να τονίσω ότι ασχολούμαι με τα τεστ COVID. Θέλω να υπογραμμίσω ότι τα θετικά αποτελέσματα των τεστ, δεν είναι λάμπες με νέον, εννοώ δεν σημαίνουν κλινική λοίμωξη. Απλώς προκαλούν δημόσια υστερία και όλα τα τεστ πρέπει να σταματήσουν. Εκτός αν παρουσιάζεστε στο νοσοκομείο με κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα.

Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να προστατεύσετε τους ευάλωτους, στα γηροκομεία που βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας, να τους δίνετε και τις τρεις έως πέντε χιλιάδες διεθνείς μονάδες βιταμίνης D κάθε μέρα .... Αυτό έχει αποδειχθεί ότι ριζικά μειώνει τη πιθανότητα μόλυνσης.

... Και θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, ότι χρησιμοποιώντας τα στατιστικά στοιχεία της Επαρχίας, ο κίνδυνος θανάτου κάτω των 65 ετών σε αυτήν την Επαρχία είναι ένας στις τριακόσιες χιλιάδες. Ένα στις τριακόσιες χιλιάδες!

Πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Η κλίμακα της απόκρισης που εφαρμόζετε, χωρίς στοιχεία για τη COVID, είναι απολύτως γελοία. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες της δράσης που προτείνετε, στην ουσία προκαλείτε κάθε είδους αυτοκτονίες, κλείσιμο επιχειρήσεων, κηδείες, γάμους κ.λπ. κ.λπ. είναι απλά εξωφρενικό.

Είναι απλώς μια ακόμα κακή γρίπη και πρέπει να έχετε το μυαλό σας εστιασμένο σε αυτό. Αφήστε τους ανθρώπους να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις.

Δεν έχετε καμία δουλειά με το αντικείμενο και την πρακτική της Ιατρικής. Εξαπατάσθε από τον επικεφαλής ιατρό (Αρχίατρο) σε αυτήν την Eπαρχία. Είμαι απολύτως εξοργισμένος που αυτή η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο. 

Πρέπει ΟΛΑ να σταματήσουν αύριο. 

Ευχαριστώ πολύ».


Δικτυογραφία:

[1].-- Not Led By Science | UK Column

https://www.ukcolumn.org/blogs/not-led-by-science

Πηγή.