Νέα εκκλησιαστικά ήθη: Αφού πρώτα τα είπε με τον διώκτη Βαρθολομαίο, τώρα εκφράζει την συμπαράστασή του στους διωκόμενους Ουκρανούς.

Ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης αφού δέχθηκε την συμπαράσταση του διώκτου των Ουκρανών Βαρθολομαίου (εδώ), τώρα με την σειρά τους εκφράζει την συμπαράστασή του στους διωκόμενους Ουκρανούς της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Πατριάρχης Αντιοχείας σε Ονούφριο: ''Με πολύ πόνο βλέπουμε τους διωγμούς που υπομένετε''

Επιστολή συμπαράστασης προς τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Ονούφριο, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην επίστολή του, μεταξύ άλλων τονίζει ότι "σας γράφουμε αυτές τις λίγες γραμμές σε μια δύσκολη στιγμή της ιστορίας για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Μια στιγμή που θυμίζει τα λόγια του Απ. Παύλου: ἐν παντὶ θλιβόμενοι ἀλλ᾿ οὐ στενοχωρούμενοι, ἀπορούμενοι ἀλλ᾿ οὐκ ἐξαπορούμενοι, διωκόμενοι ἀλλ᾿ οὐκ ἐγκαταλειπόμενοι, καταβαλλόμενοι ἀλλ᾿ οὐκ ἀπολλύμενοι... (Β.Κορ. 4: 8-9).

Επίσης ο Πατριάρχης Ιωάννης υπογραμμίζει πως "με πολύ πόνο καρδιάς παρατηρούμε από μακριά τους διωγμούς που υπομένετε τόσο εσείς όσο και η αγία σας Εκκλησία για χάρη του Χριστού."

"Ενώ σωματικά βρισκόμαστε σε μεγάλη απόσταση, είμαστε κοντά σας νοερώς και τείνουμε χέρι βοηθείας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνετε εσείς και το ποίμνιο σας" - προσθέτει χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιοχείας.

Κλείνοντας ο κ. Ιωάννης αναφέρει: "Προσευχόμαστε στον Κύριο να σταματήσει γρήγορα αυτός ο τραγικός πόλεμος, και να έρθει το τέλος όλων των απειλών που βιώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας".

romfea.gr