Silver alert! Ζητείται επισκοπική συνείδηση!

sill kaisarianis 1

Καισαριανή | Ιάσονας Ντικούλης


Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής.

Στο Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Σύρου κ. Δωροθέου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και ο οικείος Ποιμενάρχης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή.

«Ο Κύριος προαναγγέλθηκε πριν έρθει στον κόσμο από τους προφήτες τις εποχής εκείνης. Μεταξύ τους υπήρξε και ο Προφήτης Δανιήλ του οποίου το όνομα σημαίνει κριτής μου ο Θεός, ο οποίος έζησε τον 6ο πχ αιώνα. Όταν οι Εβραίοι εισήχθησαν προς την Βαβυλωνία αιχμαλωσία τους ακολούθησε ο Προφήτης Δανιήλ, μαζί με τα πνευματικά του παιδιά τον Ανανία, Αζάριο και Μισαήλ. Τότε ζούσε σε αυλές επίγειων βασιλέων προσευχόμενος να πιστέψουν στη δημιουργία του Θεού» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δωρόθεος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Ο προφήτης Δανιήλ έμεινε σταθερός στα πιστεύω του και στον ίδιο το Θεό και ανταμείφθηκε. Έτσι ανταμείβει ο Θεός κι εμάς τους ανθρώπους σε αυτή τη σκληρή σημερινή εποχή που ζούμε αν μένουμε σταθεροί και αμετακίνητοι στον Λόγο του Θεού».

Ο Μητροπολίτης Σύρου αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Δανιήλ, που άγει τα ονομαστήριά του, ευχόμενος έτη πολλά και ευλογημένα.

Τέλος, από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ ευχαρίστησε από καρδιάς τους Αρχιερείς και τον κλήρο που τίμησαν με την παρουσία τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ