Ο διαθρησκειακός Οικουμενισμός είναι πια πραγματικότητα και πρακτική της «νέας Εκκλησίας» των Οικουμενιστών

Ερώτηση για δυνατούς λυτές:  Ποιός Πατέρας της Εκκλησίας ή Άγιος έπραξε ποτέ αυτά που κάνουν σήμερα ο Διδυμοτείχου και άλλοι μητροπολίτες; Κανείς!!!

Όχι μόνο του ευχήθηκε, αλλά πήγε και στο τζαμί να τον συγχαρεί που αρνούνται με τόση επιτυχία τον Χριστό, την Παναγία, τους Αγίους και την Εκκλησία. Τα δε χριστιανικά ιστολόγια το παρουσιάζουν άνευ σχολίου ως μητροπολιτικό επαινετό έργο.

mpairami didimoteixoy 6

Με την ευκαιρία της λήξης του Ραμαζανιού (του μουσουλμανικού μήνα της νηστείας) και της εορτής του Μπαϊραμιού ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά στο Τέμενος του Διδυμοτείχου το πρωί της 10ης του μηνός Απριλίου ε.έ. 

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τόσο τον Σοφολογιώτατο και τους συνεργάτες του όσο και στους πιστούς της μουσουλμανικής κοινότητας Διδυμοτείχου


Ακολούθησε η ανταλλαγή των ευχών στη Μουφτεία Διδυμοτείχου, όπου εκτός του Σεβασμιωτάτου προσήλθαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και εκπρόσωπος της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου. 

Για μια ακόμα φορά διαπιστώνεται η ειρηνική συμβίωση και ο αμοιβαίος σεβασμός των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του Έβρου.

mpairami didimoteixoy 1

mpairami didimoteixoy 1

mpairami didimoteixoy 1

mpairami didimoteixoy 1

mpairami didimoteixoy 1

mpairami didimoteixoy 1

Πηγή