Τὸ Φανάρι τῶν Σκοπίων…

Και το σκοτάδι του Ο.Τ 
Η ναυαρχίδα των αντιοικουμενιστών, ο Ορθόδοξος Τύπος, η εφημερίδα που πολέμησε την διακοπή μνημόνευσης του αιρετικού πατριάρχου Βαρθολομαίου και όλων των Οικουμενιστών, η εφημερίδα που συνέχεια καταγγέλλει αυτόν που η ίδια μνημονεύει ως ορθοτομούντα, συνεχίζει την διασπορά σύγχυσης και την υπεράσπιση συμφερόντων που μόνο αυτή γνωρίζει. Διότι πως εξηγείται το γεγονός να καταγγέλλεται ο Βαρθολομαίος για ην προδοτική στάση του στο θέμα των Σκοπίων, αλλά να υμνείται ως «ευσεβής» ο νέος πατριάρχης Βουλγαρίας Δανιήλ, που αναγνώρισε και μνημόνευσε τους σχισματικούς των Σκοπίων; Η μόνη εξήγηση που φαντάζει λογική είναι πολιτικής φύσεως: Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της φιλορωσικής στάσης του Ο.Τ. αλλά και όλων των αντιοικουμενιστών και αυτόκλητων πολιτικών αναλυτών ιστολόγων, που όλο μιλούν και τίποτα δεν κάνουν, βλέπουν την προδοσία του Βαρθολομαίου, αλλά στην προδοσία του Κυρίλλου (Αβάνα, διαθρησκευτικά συνέδρια, Π.Σ.Ε. Αναγνώριση μυστηρίων στον Παπισμό, διωγμό ιερέων που δεν συμφωνούν μαζί του κλπ.) κλείνουν τα μάτια, καταδικάζουν την μνημόνευση των Ουκρανών σχισματικών αλλά αυτή των Σκοπιανών σχισματικών την δέχονται αδιαμαρτύρητα, διότι είναι ρωσικής έμπνευσης. Γιατί αυτή η μεγάλη αγάπη για τον Κύριλλο και την Μόσχα;  Σκοτάδι πυκνό!
Και για την ιστορία παραθέτουμε τα λόγια του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας που είχε τότε τρέξει να αναγνωρίζει ως πρώτη τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία»:

«Έχουμε αναγνωρίσει τη Μακεδονία ως Δημοκρατία της Μακεδονίας και μόνο» « Είναι λοιπόν προφανές ότι η Ρωσική αναγνώριση εμπεριέχει εξ αρχής το σπέρμα της αμφισβήτησης, αφού ενθαρρύνει τον διαμελισμό του νέου κρατιδίου εις τα εξ ων συνετέθη –δηλαδή μεταξύ Βουλγάρων και Αλβανών κατ’ αρχήν, αλλά και της Ελλάδας, όπως φοβούνται πολλοί Δυτικοί σχολιαστές μολονότι δεν φαίνεται να το δέχεται κανένας Σλάβος). Δηλαδή, πίσω από την αναγνώριση Γέλτσιν οι ειδικοί βλέπουν να προωθείται το παλαιό όνειρο της Μεγάλης Βουλγαρίας, έστω και αν κατά προέκταση θα οδηγούσε και στην έναρξη υλοποίησης του αντίστοιχου ονείρου των Τιράνων για την Μεγάλη Αλβανία» (εδώ).

                                                                                                          Α.Τ.

                    

σ.σ. Εχθρός του Γένους ο λεγόμενος «Πατριάρχης του Γένους» (σχόλιο του ιστολογίου «τας θύρας»).

Μὲ κατάπληξιν ἐπληροφορήθημεν ὅτι ὁ Πατριάρχης Κων/λεως ἀπέστειλεν ἐπίσημον ἐκπρόσωπον εἰς τὸ συνέδριον τὸ Ἰνστιτούτο Τσίπρα – καὶ τοῦ Ἱδρύματος Ζάεφ! Ἀπὸ τὴν πρώτην στιγμὴν υἱοθέτησε τὸ «Β. Μακεδονίαν», ἔπειτα ἤρχισε νὰ ἐκδίδη ἐγκυκλίους εἰς τὰ «μακεδονικὰ» καὶ τώρα στηρίζει ἀμετανόητος τούς μειοδότας! Πλήρως ἀντεθνικὴ ἡ συμπεριφορὰ τῶν Φαναριω­τῶν! Παραθέτομεν ἀπὸ τὸ ἐπίσημον ἀνακοινωθὲν τῆς 23ης Ἰουνίου 2024:

«Ἐκπροσωπήθηκε ἀπὸ τὸν Ἐντιμολ. Ἄρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα κ. Παντελεήμονα Βίγκα, στὸ Διεθνὲς Συνέδριο μὲ θέμα “Εἰρήνη καὶ βιώσιμη ἀνάπτυξη”, ποὺ διοργάνωσαν τὸ “Ἰνστιτοῦ­το Ἀλέξη Τσίπρα” καὶ τὸ “Ἵδρυμα Ζόραν Ζάεφ”, τὸ διήμερο 17-18 Ἰουνίου, στὴν Ἀθήνα».


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ